AddThis Social Bookmark Button
U bevindt zich hier: HomeMonumentale restauratiesHart en ziel voor monumentale restauraties

Hart en ziel voor monumentale restauraties

Eén van de gerestaureerde monumentale panden.De naam Marc Bohle is nauw verbonden aan monumentale restauraties. Het bedrijf heeft meer dan 300 Rijksmonumenten in authentieke staat hersteld.

Daaronder veel herenhuizen, grachtenpanden en kerken. De monumentenrestauraties worden in veel gevallen uitgevoerd onder supervisie van de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed (voorheen Monumentenzorg). Deze samenwerking vormt een extra kwaliteitsgarantie. Het restaureren van monumenten moet immers met de uiterste zorgvuldigheid gebeuren.

 

“Restaureren in de stijl en geest van het monumentale pand met authentieke middelen en materialen maakt het werk extra bijzonder”, vertelt Marc Bohle.

“Hier speelt een combinatie van factoren. Het is ambachtelijk handwerk wat we doen, ondersteund door machines, originele middelen en materialen. Dat je daarmee iets maakt wat de tand des tijds weer kan doorstaan, is fantastisch. Opdrachtgevers zijn gelukkig met het feit dat het pand behouden blijft én dat het gelukt is om de middelen bij elkaar te halen om dat te realiseren.”
Met de restauratie van onder meer voegwerk, metselwerk en natuursteen worden de monumentale panden en historische gebouwen zo veel mogelijk in originele staat hersteld. Dit is een van de specialisaties van de Marc Bohle Groep.

Onderzoek naar originaliteit

Aan de restauratie van een monument gaat het nodige onderzoek vooraf.

Met behulp van onderzoek en het nemen van monsters wordt achterhaald hoe de opbouw van bepaalde mortels of steenachtige materialen is geweest. Alles is gericht op het doel om zo dicht mogelijk bij de originele samenstelling van het materiaal te komen.

Erkend Restauratie Voegbedrijf

Kroon op het werk van de Marc Bohle Groep is het predicaat Erkend Restauratie Voegbedrijf (ERV).

Het is een bewijs dat de Marc Bohle Groep voldoet aan de kwaliteitseisen die aan vakkundige restauratiebedrijven worden gesteld. Opdrachtgevers die een erkend restauratievoeger zoeken voor monumenten, kunnen putten uit een select gezelschap. Want slechts een beperkt aantal Nederlandse bedrijven mogen het ERV-keurmerk voeren. Van hen is vastgesteld dat zij specialistische kennis en vaardigheden hebben op dat gebied. De bedrijven moeten aan allerlei eisen voldoen. Zo beoordelen auditoren van Hobéon op werklocaties de praktische kennis en uitvoering. Op kantoor wordt onder meer de kwaliteitsregistratie beoordeeld. Deze controles worden meerdere keren per jaar uitgevoerd.

 Klik hier voor een overzicht van Rijksmonumenten waar wij werkzaam zijn geweest.

  Klik hier voor een vrijblijvende offerte.   Marc Bohle B.V. is een door het Gevelgilde erkend restauratie voegbedrijf. Marc Bohle B.V. is een door Stichting ERM erkend voegbedrijf.   Marc Bohle B.V. is lid van de Vereniging Nederlandse Voegbedrijven Ambachtelijke restauratie = ons vakwerk! Marc Bohle is een door Fundeon erkend leerbedrijf

Draaierweg 24     1032 KS Amsterdam     telefoon: 020 - 670 35 90     fax: 020 - 662 02 39     e-mail: info@marcbohle.nl